Gyógy teák rendelése

Máriatövis - méregtelenítés az egészségért

Gondoljunk csak bele a mai rohanó világban, mennyi káros anyagnak van kitéve testünk és szervezetünk. A különféle környezeti hatások mellett számos egészséget károsító anyag kerül a szervezetünkbe nem megfelelő élelmiszerek fogyasztásával is. De szó eshetne itt a különféle gyógyszerek rendszeres fogyasztásáról, a napi szintű stresszes életmódról, a dohányzásról és az alkohol fogyasztásról is. Ezek mind negatív hatással vannak az egészségünk stabilitására.

Fontos tehát a szervezetünk egészségének védelme érdekében a máj megfelelő működésének támogatása, amely legfontosabb méregtelenítő szervünk. Segítségével megszabadulhatunk a szervezetben megtalálható káros anyagoktól, hiszen képes azokat eltávolítani és feldolgozni. A következőkben egy olyan gyógynövényt ismerhetjük meg, amely segítségével hatékonyan és nem utolsó sorban természetes módon erősíthetjük a májat.máriatövis vagy őszbogáncs A máriatövis hatása a szervezet működésére

A máriatövis egy mediterrán növény, amelyet boldogasszony tövise, szamárkóró és őszbogáncs néven is ismerhetünk. Az őszirózsafélék családjába tartozó növény, amelyet ma már világszerte termesztenek. A gyógyászatban már a középkorban jelentős szerepe volt, hiszen hatékonynak bizonyult epebántalmak, illetve a sárgaság kezelésében egyaránt. Mára több jótékony hatása is ismert ennek a májvédő tulajdonságáról híres növénynek. 

  •  támogatja a máj alapvető funkcióinak fenntartását
  •  jótékony a különféle bőrproblémák kezelésében (pikkelysömör), egyes allergiás és gyulladásos   reakciókat is képes kivédeni
  • képes növelni az immunválaszt
  • májvédő és regeneráló, valamint ösztönzi a májat a káros anyagoktól való megtisztulásra

Továbbá a máriatövis antidepresszáns hatással is rendelkezik, valamint enyhe hashajtó tulajdonságai is ismertek.

Máriatövis hatóanyaga

A máriatövis májvédő, valamint regeneráló és más ismert tulajdonságait elsősorban antioxidáns hatású hatóanyagának a silymarinnak köszönheti. Valójában ez egy vegyületcsoport, amely vírusellenes, gyulladásgátló és erős antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik. Antioxidáns hatása lévén képes felvenni a harcot a káros szabad gyökök ellen, amelynek köszönhetően betegségek kialakulási kockázata is csökkenthető.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya a máriatövist 2013-ban az Év Gyógynövényének választotta. 

Ebből is láthatjuk, milyen kiemelkedő tulajdonságokkal bír ez a nagyszerű gyógynövény.

A széles termékkínálatnak köszönhetően ma már könnyedén megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelő máriatövis terméket is, hogy szervezetünk méreganyagoktól mentes lehessen.

 

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!